Náplň připravíme tak, že pomalu vaříme do zhoustnutí 1 l mléka s cukrem a vanilkovým cukrem. Trvá to zhruba 30-40 minut a musíme to hlídat a míchat. Hotové stáhneme z plotny, přidáme celé máslo, kakao, pomleté opražené lískové oříšky a podle chuti rum (ale chce to aspoň jednu velkou štamprli, dodá tu správnou chuť a vůni). Chvilku necháme prochladnout a potom touto náplní potíráme každou oplatku a skládáme na sebe. Zakryjeme alobalem, zatížíme a necháme pár dnů uležet. Krájíme na malé řezy nebo klínky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Pospíšilová
|6. 12. 2007 06:51
Jooo štamprlička ke štamprličce :), děláme také oplatkový dort, sic jsme nezkoušeli svářet cukr s mlékem (jo ta lenost...) , děláme normální máslový krém, ale ty oplatky zlehka pokapeme buď kávou nebo také rumem, ať to má grády :)