• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opilý jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 650
      g jablka
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce rozinky
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin. Mouku smísíme s kypřícím práškem. V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a vanilkový cukr. Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Rozpálíme troubu na 200 °C. Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a vejce. Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jablečný koláč bez vajec s ovocem a drobenkou

Jablečný koláč bez vajec s ovocem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Duchoňová | 30. 4. 2009 15:16

    Skvělý recept. Chuťově výborný, křehký. Dělala jsem přesně podle receptu. Dávám velkou jedničku:-)))

  • Alice | 5. 2. 2008 15:42

    takže tohle jsem zkusila a vůbec se mi to nepovedlo....jak by to mělo vypadat? celé se mi to rozsypalo, jako by se to neupeklo či vůbec nespojilo a to jsem to dělala přesně dle výše uvedeného. neříkám, že je tu něco špatně, hold i mně se občas něco nepovede, ale budu ráda za odpověď na konkrétní podobu tohoto koláče. díky.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 12:28

    Kdybys to, anonyme, dočetl až do konce, tak by ses do dozvěděl !! Ale stejně je Tvůj komentář velice vtipný, lepší, než nějaký narážky nechutný....

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:12

    Kam dáme ty v rumu namočené hrozinky? Do těsta nebo s jablky na těsto nebo je než se koláč upeče prostě sníme jen tak a příjemně se přitom lízneme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Jablka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Sladké oplatky

Sladké oplatky

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
42
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
39
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
29
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
29
Banánové toasty
Banánové toasty

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact