• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opilý jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 650
      g jablka
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce rozinky
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin. Mouku smísíme s kypřícím práškem. V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a vanilkový cukr. Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Rozpálíme troubu na 200 °C. Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a vejce. Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Duchoňová | 30. 4. 2009 15:16

    Skvělý recept. Chuťově výborný, křehký. Dělala jsem přesně podle receptu. Dávám velkou jedničku:-)))

  • Alice | 5. 2. 2008 15:42

    takže tohle jsem zkusila a vůbec se mi to nepovedlo....jak by to mělo vypadat? celé se mi to rozsypalo, jako by se to neupeklo či vůbec nespojilo a to jsem to dělala přesně dle výše uvedeného. neříkám, že je tu něco špatně, hold i mně se občas něco nepovede, ale budu ráda za odpověď na konkrétní podobu tohoto koláče. díky.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 12:28

    Kdybys to, anonyme, dočetl až do konce, tak by ses do dozvěděl !! Ale stejně je Tvůj komentář velice vtipný, lepší, než nějaký narážky nechutný....

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:12

    Kam dáme ty v rumu namočené hrozinky? Do těsta nebo s jablky na těsto nebo je než se koláč upeče prostě sníme jen tak a příjemně se přitom lízneme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Jablka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

49
Čertovský mls
Čertovský mls
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
23
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
23
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact