• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor - Lux

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor - Lux
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučka
    • 120
      g mleté ořechy
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • džem Pikantní
  • 1. Náplň
    • 200
      g mleté ořechy
    • 100
      g moučka
    • 1
      balíček vanilka
    • 2
      dl hnědý rum (Nebo vaječný koňak nebo namíchat
  • 2. Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučka
    • 3
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na velký plech (37x33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 min.). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.
2
Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.
3
Na 2. náplň celá vejce, kakao a cukr promícháme, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem - až začíná být horké a pálit - stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký - odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polejeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem. (Do hrnku s horkou vodou si dáme nahřát několik nožů, uřízneme jeden pruh, vrátíme nůž do vody, vezmeme jiný atd.).
4
Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho vyjímečnost je v tomto vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor

Opilý Izidor

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 26. 7. 2015 23:22

    mohu jedině doporučit :-)

  • Anna D. | 29. 1. 2013 20:22

    Opravdu vynikající! Opilého Izidora jsem dělala poprvé a měl velký úspěch! Díky za skvělý recept! ;-)

  • dort | 19. 12. 2012 13:29

    výborné prostě vynikající ;-) :-D

  • mh | 14. 12. 2011 21:59

    a co ty ořechy do těsta? dáme nebo nedáme??

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:20

    Výborné řezy. Dávám1.

  • Anna Čuprová | 10. 8. 2009 10:54

    Vynikající moučník, kdo ochutnal, ten recept psal.Dík za recept.

  • Kuchařka on-line | 3. 4. 2008 17:02

    Fotografie bude.

  • Renata Petroušová | 3. 4. 2008 07:55

    Je možná fotografie?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Džem Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Moučka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Makový závin III.

Makový závin III.

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
12
Brynzové halušky
Brynzové halušky
11
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Orangecello
Orangecello
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact