• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor - Lux

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor - Lux
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučka
    • 120
      g mleté ořechy
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • džem Pikantní
  • 1. Náplň
    • 200
      g mleté ořechy
    • 100
      g moučka
    • 1
      balíček vanilka
    • 2
      dl hnědý rum (Nebo vaječný koňak nebo namíchat
  • 2. Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučka
    • 3
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na velký plech (37x33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 min.). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.
2
Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.
3
Na 2. náplň celá vejce, kakao a cukr promícháme, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem - až začíná být horké a pálit - stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký - odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polejeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem. (Do hrnku s horkou vodou si dáme nahřát několik nožů, uřízneme jeden pruh, vrátíme nůž do vody, vezmeme jiný atd.).
4
Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho vyjímečnost je v tomto vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor

Opilý Izidor

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 26. 7. 2015 23:22

    mohu jedině doporučit :-)

  • Anna D. | 29. 1. 2013 20:22

    Opravdu vynikající! Opilého Izidora jsem dělala poprvé a měl velký úspěch! Díky za skvělý recept! ;-)

  • dort | 19. 12. 2012 13:29

    výborné prostě vynikající ;-) :-D

  • mh | 14. 12. 2011 21:59

    a co ty ořechy do těsta? dáme nebo nedáme??

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:20

    Výborné řezy. Dávám1.

  • Anna Čuprová | 10. 8. 2009 10:54

    Vynikající moučník, kdo ochutnal, ten recept psal.Dík za recept.

  • Kuchařka on-line | 3. 4. 2008 17:02

    Fotografie bude.

  • Renata Petroušová | 3. 4. 2008 07:55

    Je možná fotografie?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Džem Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Moučka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Pribináček

Pribináček

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

155
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
79
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
74
Výborný dresing
Výborný dresing
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
42
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Orangecello
Orangecello
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact