• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor - Lux

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor - Lux
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučka
    • 120
      g mleté ořechy
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • džem Pikantní
  • 1. Náplň
    • 200
      g mleté ořechy
    • 100
      g moučka
    • 1
      balíček vanilka
    • 2
      dl hnědý rum (Nebo vaječný koňak nebo namíchat
  • 2. Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučka
    • 3
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na velký plech (37x33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 min.). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.
2
Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.
3
Na 2. náplň celá vejce, kakao a cukr promícháme, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem - až začíná být horké a pálit - stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký - odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polejeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem. (Do hrnku s horkou vodou si dáme nahřát několik nožů, uřízneme jeden pruh, vrátíme nůž do vody, vezmeme jiný atd.).
4
Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho vyjímečnost je v tomto vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor

Opilý Izidor

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 26. 7. 2015 23:22

    mohu jedině doporučit :-)

  • Anna D. | 29. 1. 2013 20:22

    Opravdu vynikající! Opilého Izidora jsem dělala poprvé a měl velký úspěch! Díky za skvělý recept! ;-)

  • dort | 19. 12. 2012 13:29

    výborné prostě vynikající ;-) :-D

  • mh | 14. 12. 2011 21:59

    a co ty ořechy do těsta? dáme nebo nedáme??

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:20

    Výborné řezy. Dávám1.

  • Anna Čuprová | 10. 8. 2009 10:54

    Vynikající moučník, kdo ochutnal, ten recept psal.Dík za recept.

  • Kuchařka on-line | 3. 4. 2008 17:02

    Fotografie bude.

  • Renata Petroušová | 3. 4. 2008 07:55

    Je možná fotografie?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Džem Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Moučka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
31
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
26
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
22
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…
22
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Orangecello
Orangecello
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact