• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor - Lux

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor - Lux
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučka
    • 120
      g mleté ořechy
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • džem Pikantní
  • 1. Náplň
    • 200
      g mleté ořechy
    • 100
      g moučka
    • 1
      balíček vanilka
    • 2
      dl hnědý rum (Nebo vaječný koňak nebo namíchat
  • 2. Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučka
    • 3
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na velký plech (37x33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 min.). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.
2
Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.
3
Na 2. náplň celá vejce, kakao a cukr promícháme, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem - až začíná být horké a pálit - stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký - odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polejeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem. (Do hrnku s horkou vodou si dáme nahřát několik nožů, uřízneme jeden pruh, vrátíme nůž do vody, vezmeme jiný atd.).
4
Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho vyjímečnost je v tomto vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor

Opilý Izidor

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 26. 7. 2015 23:22

    mohu jedině doporučit :-)

  • Anna D. | 29. 1. 2013 20:22

    Opravdu vynikající! Opilého Izidora jsem dělala poprvé a měl velký úspěch! Díky za skvělý recept! ;-)

  • dort | 19. 12. 2012 13:29

    výborné prostě vynikající ;-) :-D

  • mh | 14. 12. 2011 21:59

    a co ty ořechy do těsta? dáme nebo nedáme??

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:20

    Výborné řezy. Dávám1.

  • Anna Čuprová | 10. 8. 2009 10:54

    Vynikající moučník, kdo ochutnal, ten recept psal.Dík za recept.

  • Kuchařka on-line | 3. 4. 2008 17:02

    Fotografie bude.

  • Renata Petroušová | 3. 4. 2008 07:55

    Je možná fotografie?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Džem Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Moučka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Houbový guláš
Houbový guláš
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Penne con polo
Penne con polo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Orangecello
Orangecello
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor - Lux
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact