• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • citronová kůra dle chuti
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • marmeláda
  • Směs
    • 150
      g ořechy
    • 50
      g dětské piškoty drcené
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      dl hnědý rum
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na moučník
    • čokoládová poleva nebo sekané oříšky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto, pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
2
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme a nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 1. 11. 2007 06:16

    Já sice nevím, jak se rozlišuje pravý a nepravý, myslím, že různé varianty téhož pokrmu vznikají tím, jak se šíří recept. Já peču Isidora tak, jak jsem převzala recept od jedné dnes již starší a moc zkušené kuchařky a pekařky. Rozhodně se však s vaším receptem ráda seznámím a případně inovuji.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 20:01

    Já jsem dnes poslala recept na pravého viz Opilý IzidorII,Di váš je sice podobný,ale není to ono.

  • Di | 31. 10. 2007 16:56

    Já znám malinko jinou variantu, viz Opilý Isidor.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:30

    Tohle ale vážně Izidor není!

  • Věra | 3. 3. 2006 15:23

    A Misho máte zapnutou troubu ?

  • Misha | 8. 12. 2005 17:24

    Tech 15 minut peceni je omyl, ne? uz to pecu 40 min a porad je to uprostred syrove

  • Airan Novakova | 14. 9. 2005 16:07

    Vyborny moucnik, u nas doma patri do "oblibenich" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Kakao Marmeláda Máslo Ořechy Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Dobré špízy

Dobré špízy

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
39
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Zapečená červená čočka s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact