• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilý Isidor
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Isidor

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Isidor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • strouhané ořechy
  • 1. náplň
    • 170
      g strouhané ořechy
    • 1
      dl hnědý rum
    • 200
      g moučkový cukr l ze trochu ubrat
  • 2.náplň
    • 200
      g máslo
    • 50
      g hera
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí připravíme piškotové těsto (bílky a žloutky šleháme zvlášť s polovinou cukru, pak smícháme a přidáme sypké přísady). Upečeme, nejlépe na vymazaném pečícím papíru. Ještě teplé potřeme náplní č. 1 (připravíme smícháním přísad) a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme tuky s cukrem a kakaem.
2
Zchladlý noučník potřeme náplní č.2, necháme vychladit, aby náplň ztuhla, a polijeme polevou. Poleva se lépe rozprostře po máslovém povtrchu, když dodržíme množství tuku přidávaného k čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 10. 2. 2012 08:45

    Chutná skvěle <3 <3 <3 jo a taky si myslím, že nárokovat si něco takového, jako je pravost receptu je čirá pitomost, někdo na tom ale bude trvat a udělá pro to maximum :-D :-D :-D

  • Di | 1. 11. 2007 10:46

    Já opravdu nevím, proč by měl být jeden recept pravý a jiný ne. Jsou to jen varianty původního pokrmu a nikdo už neví, jaký ten původní recept byl. Ať si každý vybere, co mu vyhovuje.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 19:55

    Je to podobné,ale pravý Izidor to není,napsala jsem recept viz Opilý Izidor II.

  • Anonym | 8. 12. 2006 22:24

    taky nám moc chutná, zmizí jako první

  • Vladimíra | 8. 12. 2006 18:24

    Je to vynikající cukroví.Všem doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hera Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhané ořechy Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Malý korpus

Malý korpus

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Bramboračka
Bramboračka
14
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5…
13
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Opilý Isidor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact