• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
Napište svůj komentář k receptu

Opilý františkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý františkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 220
      g hera
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 6
      ks bílek
  • Poleva
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 2
      dl hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme moučkový cukr, žloutky, máslo, přidáme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva kakao a sníh z bílků.
2
Pečeme v předehřáté toubě.
3
Na upečenou teplou placku rozetřeme hmotu z: 200 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru a 2 dcl rumu (i méně).
4
Poléváme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem

Opilý jahodový pohár s tvarohovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena K. | 27. 11. 2013 13:11

    Toto je podle mne opilý Isidor, opilý františkán se dělá s meruňkami ... a u opilého Isidora je ořechová i máslová hmota, pak teprve poleva.. a těsto se natře zavařeninou, jak píše Zita.. Jak jsem zjistila, lidi tyto dva recepty pletou :-)

  • Petra | 21. 12. 2010 13:56

    Že byl hitem před čtyřiceti lety, neznamená, že není vynikající. Obyčejně u jídla platí, že to, co se vařilo dříve, bývá chuťově lepší než dnešní vymyšlené a nevkusné kombinace...

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:27

    A ještě jsem si vzpomněla,že Izidor má i do těsta ořechy,je nižší,ale vynikající.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:25

    Majko,znám oba recepty,upřímně mám radši Izidora,ale tam se vršek dělá trošku jinak.Jinak v originálu mají být potřeny pikantní zavařeninou oba,František má zavařeninu a meruňky,pak polít,Izidor ne ten má vršek máslovokakaový,výborné jsou oba.Tady má být ale 250g ořechů,ty 2dcl rumu tam musí být,určitě ne míň.

  • Marie Tajná | 31. 10. 2007 15:31

    Já to neznám. A jsem stará dost. Tak díky, zkusím to!

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:25

    Majko, v postupu jsou 2 dl rumu

  • Majka | 1. 4. 2007 17:11

    A kde je ten alkohol? Z ceho je opily?

  • Zora Manasová | 17. 2. 2007 11:45

    Opitý Izidor je iný a lepší (aspoň ten, ktorý robí moja mamička) - do cesta sa, myslím, nedáva sneh, a hlavne, na cesto sa dáva i marmeláda a do hmoty i kakao. Mňam.

  • Eliška S. | 16. 2. 2007 21:58

    Tenhle zákusek dělávala již moje maminka před 40-ti lety. I když je dobrý, ráda bych uvítala recepty lehčí a nové. Opilýho františkána (někde tomu říkají Opilý Izidor) zná asi každý. Byl to hit 70 letech minulého století.

  • Eliška Hucová | 12. 2. 2007 15:47

    To znám. Je to opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hera Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Boršč III.

Boršč III.

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
71
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
56
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact