• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
Napište svůj komentář k receptu

Opilé řezy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l polohrubá mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na povrch:
    • zavařenina
    • 2
      dl hnědý rum
    • 200
      g ořechy
    • 150
      g moučkový cukr
  • Na zdobení:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g ztužený tuk
    • ořechy sekané

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu, zvrásníme vidličkou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Po vychladnutí krájíme na řezy.
2
Ořechová hmota: ořechy smícháme s rumem a cukrem (je-li hmota řídká přidáme ořechy nebo piškotové drobečky).
3
Poleva: čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s tukem a rozetřeme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilé roštěnky

Opilé roštěnky

Opilé broskvové poháry s amarettem

Opilé broskvové poháry s amarettem

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:34

    Nic moc. :-|

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:45

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 12. 2010 14:11

    Je to 1/4 l, díky za upozornění, už je opraveno.

  • Jméno | 8. 12. 2010 08:57

    Šlehačky zcela určitě nemá být 1 litr...

  • Eva1 | 20. 10. 2010 17:30

    Řezy "Opilý Izidor" jsou mnohem lepší. Dávám 3.

  • Zora Manasová | 16. 2. 2010 02:18

    Pripomína to Opitého Izidora, ktorého milujem (moja mama ho robieva už roky na Vianoce, osobne suchariny, okrem vanilkových rožkov, nemusím), a rum je tam potrebný - z čoho by bol potom opitý?

  • Jana Vondráčková | 14. 2. 2010 23:26

    Bohužel, nerada haním, ale náplň z ořechů s takovým množstvím rumu není dobrá. Přidala jsem rozdrcené piškoty, ale stejně to nepomohlo. Volila bych tak 1/4 rumu a ještě by to bylo až dost.

  • Lubor | 8. 1. 2007 17:47

    Výborné, ten rum teda píše...

  • Ida Juřicová | 8. 1. 2007 13:43

    Vyborne orechove opile:-)

  • Erinka | 2. 8. 2005 17:04

    Zkusily jsme je s čokoládovou polevou a neměly chybu! :-)))

  • Vlasta II | 24. 2. 2005 19:17

    Další výborný recept od paní V. V.

  • Janaz VM | 21. 2. 2005 13:58

    Tyto řezy znám od své tety - je to její specialita. Ona však je vylepšuje ještě čokoládovým krémem -ten natírá na ořechovou náplň a teprve nahoru poleje čokoládovou polevou. Je to pochoutka, vždycky je dělá při slavnostních přiležitostech :))

  • Romana | 21. 2. 2005 12:45

    Tento víkend jsem vyzkoušela a musím říct, že je to velmi dobré. Jen se po tom zaprášilo. Jen trošku drazší dezert, ale přesto doporučuji zkusit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Fofrperník

Fofrperník

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact