• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
Napište svůj komentář k receptu

Opilé řezy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l polohrubá mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na povrch:
    • zavařenina
    • 2
      dl hnědý rum
    • 200
      g ořechy
    • 150
      g moučkový cukr
  • Na zdobení:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g ztužený tuk
    • ořechy sekané

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu, zvrásníme vidličkou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Po vychladnutí krájíme na řezy.
2
Ořechová hmota: ořechy smícháme s rumem a cukrem (je-li hmota řídká přidáme ořechy nebo piškotové drobečky).
3
Poleva: čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s tukem a rozetřeme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilé roštěnky

Opilé roštěnky

Opilé broskvové poháry s amarettem

Opilé broskvové poháry s amarettem

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:34

    Nic moc. :-|

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:45

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 12. 2010 14:11

    Je to 1/4 l, díky za upozornění, už je opraveno.

  • Jméno | 8. 12. 2010 08:57

    Šlehačky zcela určitě nemá být 1 litr...

  • Eva1 | 20. 10. 2010 17:30

    Řezy "Opilý Izidor" jsou mnohem lepší. Dávám 3.

  • Zora Manasová | 16. 2. 2010 02:18

    Pripomína to Opitého Izidora, ktorého milujem (moja mama ho robieva už roky na Vianoce, osobne suchariny, okrem vanilkových rožkov, nemusím), a rum je tam potrebný - z čoho by bol potom opitý?

  • Jana Vondráčková | 14. 2. 2010 23:26

    Bohužel, nerada haním, ale náplň z ořechů s takovým množstvím rumu není dobrá. Přidala jsem rozdrcené piškoty, ale stejně to nepomohlo. Volila bych tak 1/4 rumu a ještě by to bylo až dost.

  • Lubor | 8. 1. 2007 17:47

    Výborné, ten rum teda píše...

  • Ida Juřicová | 8. 1. 2007 13:43

    Vyborne orechove opile:-)

  • Erinka | 2. 8. 2005 17:04

    Zkusily jsme je s čokoládovou polevou a neměly chybu! :-)))

  • Vlasta II | 24. 2. 2005 19:17

    Další výborný recept od paní V. V.

  • Janaz VM | 21. 2. 2005 13:58

    Tyto řezy znám od své tety - je to její specialita. Ona však je vylepšuje ještě čokoládovým krémem -ten natírá na ořechovou náplň a teprve nahoru poleje čokoládovou polevou. Je to pochoutka, vždycky je dělá při slavnostních přiležitostech :))

  • Romana | 21. 2. 2005 12:45

    Tento víkend jsem vyzkoušela a musím říct, že je to velmi dobré. Jen se po tom zaprášilo. Jen trošku drazší dezert, ale přesto doporučuji zkusit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
72
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
32
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact