• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
Napište svůj komentář k receptu

Opilé řezy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l polohrubá mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na povrch:
    • zavařenina
    • 2
      dl hnědý rum
    • 200
      g ořechy
    • 150
      g moučkový cukr
  • Na zdobení:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g ztužený tuk
    • ořechy sekané

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu, zvrásníme vidličkou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Po vychladnutí krájíme na řezy.
2
Ořechová hmota: ořechy smícháme s rumem a cukrem (je-li hmota řídká přidáme ořechy nebo piškotové drobečky).
3
Poleva: čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s tukem a rozetřeme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilé roštěnky

Opilé roštěnky

Opilé broskvové poháry s amarettem

Opilé broskvové poháry s amarettem

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:34

    Nic moc. :-|

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:45

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 12. 2010 14:11

    Je to 1/4 l, díky za upozornění, už je opraveno.

  • Jméno | 8. 12. 2010 08:57

    Šlehačky zcela určitě nemá být 1 litr...

  • Eva1 | 20. 10. 2010 17:30

    Řezy "Opilý Izidor" jsou mnohem lepší. Dávám 3.

  • Zora Manasová | 16. 2. 2010 02:18

    Pripomína to Opitého Izidora, ktorého milujem (moja mama ho robieva už roky na Vianoce, osobne suchariny, okrem vanilkových rožkov, nemusím), a rum je tam potrebný - z čoho by bol potom opitý?

  • Jana Vondráčková | 14. 2. 2010 23:26

    Bohužel, nerada haním, ale náplň z ořechů s takovým množstvím rumu není dobrá. Přidala jsem rozdrcené piškoty, ale stejně to nepomohlo. Volila bych tak 1/4 rumu a ještě by to bylo až dost.

  • Lubor | 8. 1. 2007 17:47

    Výborné, ten rum teda píše...

  • Ida Juřicová | 8. 1. 2007 13:43

    Vyborne orechove opile:-)

  • Erinka | 2. 8. 2005 17:04

    Zkusily jsme je s čokoládovou polevou a neměly chybu! :-)))

  • Vlasta II | 24. 2. 2005 19:17

    Další výborný recept od paní V. V.

  • Janaz VM | 21. 2. 2005 13:58

    Tyto řezy znám od své tety - je to její specialita. Ona však je vylepšuje ještě čokoládovým krémem -ten natírá na ořechovou náplň a teprve nahoru poleje čokoládovou polevou. Je to pochoutka, vždycky je dělá při slavnostních přiležitostech :))

  • Romana | 21. 2. 2005 12:45

    Tento víkend jsem vyzkoušela a musím říct, že je to velmi dobré. Jen se po tom zaprášilo. Jen trošku drazší dezert, ale přesto doporučuji zkusit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Znojemské okurky
Znojemské okurky
52
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
42
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact