Přemýšlíte, co připravit na rodinnou oslavu? Vsaďte na tyto lahodné poháry provoněné mandlovým amarettem. Jsou jemné, úžasně nadýchané a ve skleněných pohárech vypadají náramně. Pro jejich dětskou verzi stačí vynechat likér a na namáčení použít pomerančovou šťávu.
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném plameni pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, rychle zhoustne. Stáhněte plamen na minimum a stále míchejte. Asi po dvou minutách odstavte. Krém přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte fólii a nechte zcela vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do vychladlého krému.
Slupku broskví nakrojte do tvaru kříže, dejte je do mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byly všechny ponořené. Asi po třech minutách je vylovte a oloupejte, půjde to celkem snadno. Broskve zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte.
3
Na dno sklenek rozdělte asi polovinu broskvového pyré. Piškoty nalámejte na kousky velikosti sousta, namáčejte je v amarettu a skládejte do sklenek, spotřebujte jich asi polovinu. Přidejte ostružiny a bohatou vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Před podáváním uložte poháry do ledničky.