• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
Napište svůj komentář k receptu

Opilé broskvové poháry s amarettem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co připravit na rodinnou oslavu? Vsaďte na tyto lahodné poháry provoněné mandlovým amarettem. Jsou jemné, úžasně nadýchané a ve skleněných pohárech vypadají náramně. Pro jejich dětskou verzi stačí vynechat likér a na namáčení použít pomerančovou šťávu.

Suroviny

6 porce
    • 300
      ml mléko
    • 3
      ks žloutky
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce kukuřičný škrob
    • 3
      lžíce amaretto + na namáčení piškotů
    • 200
      ml smetana ke šlehání 31%
    • 3
      ks broskve zralé
    • 12
      ks cukrářské piškoty
    • 1
      hrst ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném plameni pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, rychle zhoustne. Stáhněte plamen na minimum a stále míchejte. Asi po dvou minutách odstavte. Krém přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte fólii a nechte zcela vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do vychladlého krému.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Slupku broskví nakrojte do tvaru kříže, dejte je do mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byly všechny ponořené. Asi po třech minutách je vylovte a oloupejte, půjde to celkem snadno. Broskve zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte.
3
Na dno sklenek rozdělte asi polovinu broskvového pyré. Piškoty nalámejte na kousky velikosti sousta, namáčejte je v amarettu a skládejte do sklenek, spotřebujte jich asi polovinu. Přidejte ostružiny a bohatou vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Před podáváním uložte poháry do ledničky.

RADA: Borůvkový mls s meruňkami

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový pohár

Švestkový pohár

Pohár red velvet s borůvkami

Pohár red velvet s borůvkami

Pusinkový pohár s ovocem

Pusinkový pohár s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Broskve Cukr krupice Cukrářské piškoty Kukuřičný škrob Mléko Ostružiny Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
84
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
54
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
54
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
45
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact