• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
Napište svůj komentář k receptu

Opilé broskvové poháry s amarettem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co připravit na rodinnou oslavu? Vsaďte na tyto lahodné poháry provoněné mandlovým amarettem. Jsou jemné, úžasně nadýchané a ve skleněných pohárech vypadají náramně. Pro jejich dětskou verzi stačí vynechat likér a na namáčení použít pomerančovou šťávu.

Suroviny

6 porce
    • 300
      ml mléko
    • 3
      ks žloutky
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce kukuřičný škrob
    • 3
      lžíce amaretto + na namáčení piškotů
    • 200
      ml smetana ke šlehání 31%
    • 3
      ks broskve zralé
    • 12
      ks cukrářské piškoty
    • 1
      hrst ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném plameni pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, rychle zhoustne. Stáhněte plamen na minimum a stále míchejte. Asi po dvou minutách odstavte. Krém přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte fólii a nechte zcela vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do vychladlého krému.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Slupku broskví nakrojte do tvaru kříže, dejte je do mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byly všechny ponořené. Asi po třech minutách je vylovte a oloupejte, půjde to celkem snadno. Broskve zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte.
3
Na dno sklenek rozdělte asi polovinu broskvového pyré. Piškoty nalámejte na kousky velikosti sousta, namáčejte je v amarettu a skládejte do sklenek, spotřebujte jich asi polovinu. Přidejte ostružiny a bohatou vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Před podáváním uložte poháry do ledničky.

RADA: Borůvkový mls s meruňkami

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový pohár

Švestkový pohár

Pohár red velvet s borůvkami

Pohár red velvet s borůvkami

Pusinkový pohár s ovocem

Pusinkový pohár s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Broskve Cukr krupice Cukrářské piškoty Kukuřičný škrob Mléko Ostružiny Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Papriková pasta

Papriková pasta

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

78
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
31
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z…
27
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact