lžička
majoránka
čerstvě nasekaná (může být i sušená)
6
ks
nové koření
kuličky (může být i mleté, cca 1/4 lžičky)
8
ks
pepř celý
kuličky (může být i mletý)
muškátový oříšek
nastrouhaný 1/4 lžičky
2
ks
bobkový list
Dále
sůl
1,50
kg
maso
plátky dle vlastního výběru 1,20 -
Postup přípravy receptu
1
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček, ale i kuřecí stehenní řízky...
2
Maso do marinády namočíme, promícháme, aby se nám marinádou celé obalilo a přes noc necháme odležet v chladu. Pak maso vyndáme do pokojové teploty, kde necháme cca 1,5 hodiny a můžeme grilovat na rozpáleném grilu z obou stran doměkka a dozlatova. Před grilováním plátky masa nezapomeneme osolit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Denisa
|12. 5. 2015 15:18
Určitě brzo zkusíme, protože podobné maso v rumu už jsme nakládali a bylo bezva křehké a šťavnaté a tohle se mi pozdává velmi velmi a už se mi teďka sbíhají sliny :-P