• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška s brusinkami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hrušky zralé, střední
    • 100
      g cukr
    • červené víno dle potřeby
    • 100
      ml gin
    • 3
      lžíce brusinky
    • skořice celá
    • hřebíček
    • pomerančová kůra
    • 2
      ks badyán
  • volitelné
    • 1
      lžíce javorový sirup nebo med
  • k servírování
    • šlehačka nebo řecký jogurt

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála).
2
Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr (javorový sirup), skořici, hřebíček, badyán a pomerančovou kůru. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vložte celé oloupané hrušky - měly by být kromě stopky zcela ponořené. Můžete přidat i několik plátků hrušky (mně například trocha zbyla, když jsem dělala hruškový koláč). Na mírném ohni nechte zakryté vařit asi půl hodiny nebo dokud hrušky nezměknou.
3
Doporučuji dát hrušky ponořené ve víně ještě na 1-2 dny do lednice - získají intenzivnější barvu i chuť. Pokud nemáte čas, nemusíte.
4
Tekutinu s brusinkami vařte, dokud se nezredukuje asi na třetinu/čtvrtinu původního množství.
5
Hrušky můžete podle velikosti podávat celé nebo rozkrojit na půl a servírovat jen polovinu. Zakápněte vinnou omáčkou, přidejte podle chuti řecký jogurt nebo šlehačku. Můžete servírovat teplé nebo studené.
6
(Na obrázku je vidět rozdíl v barvě, protože moje hruška nebyla v lednici zcela ponořená.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

Pečená hruška s Hermelínem

Pečená hruška s Hermelínem

Jablečný chlebíček s brusinkami

Jablečný chlebíček s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z ovoce Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Brusinky Červené víno Cukr Gin Hřebíček Hrušky Javorový sirup Pomerančová kůra Skořice Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Játrová čína

Játrová čína

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

91
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
12
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact