• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška s brusinkami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hrušky zralé, střední
    • 100
      g cukr
    • červené víno dle potřeby
    • 100
      ml gin
    • 3
      lžíce brusinky
    • skořice celá
    • hřebíček
    • pomerančová kůra
    • 2
      ks badyán
  • volitelné
    • 1
      lžíce javorový sirup nebo med
  • k servírování
    • šlehačka nebo řecký jogurt

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála).
2
Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr (javorový sirup), skořici, hřebíček, badyán a pomerančovou kůru. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vložte celé oloupané hrušky - měly by být kromě stopky zcela ponořené. Můžete přidat i několik plátků hrušky (mně například trocha zbyla, když jsem dělala hruškový koláč). Na mírném ohni nechte zakryté vařit asi půl hodiny nebo dokud hrušky nezměknou.
3
Doporučuji dát hrušky ponořené ve víně ještě na 1-2 dny do lednice - získají intenzivnější barvu i chuť. Pokud nemáte čas, nemusíte.
4
Tekutinu s brusinkami vařte, dokud se nezredukuje asi na třetinu/čtvrtinu původního množství.
5
Hrušky můžete podle velikosti podávat celé nebo rozkrojit na půl a servírovat jen polovinu. Zakápněte vinnou omáčkou, přidejte podle chuti řecký jogurt nebo šlehačku. Můžete servírovat teplé nebo studené.
6
(Na obrázku je vidět rozdíl v barvě, protože moje hruška nebyla v lednici zcela ponořená.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

Pečená hruška s Hermelínem

Pečená hruška s Hermelínem

Jablečný chlebíček s brusinkami

Jablečný chlebíček s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z ovoce Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Brusinky Červené víno Cukr Gin Hřebíček Hrušky Javorový sirup Pomerančová kůra Skořice Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Salámový dort

Salámový dort

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact