• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška s brusinkami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hrušky zralé, střední
    • 100
      g cukr
    • červené víno dle potřeby
    • 100
      ml gin
    • 3
      lžíce brusinky
    • skořice celá
    • hřebíček
    • pomerančová kůra
    • 2
      ks badyán
  • volitelné
    • 1
      lžíce javorový sirup nebo med
  • k servírování
    • šlehačka nebo řecký jogurt

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála).
2
Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr (javorový sirup), skořici, hřebíček, badyán a pomerančovou kůru. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vložte celé oloupané hrušky - měly by být kromě stopky zcela ponořené. Můžete přidat i několik plátků hrušky (mně například trocha zbyla, když jsem dělala hruškový koláč). Na mírném ohni nechte zakryté vařit asi půl hodiny nebo dokud hrušky nezměknou.
3
Doporučuji dát hrušky ponořené ve víně ještě na 1-2 dny do lednice - získají intenzivnější barvu i chuť. Pokud nemáte čas, nemusíte.
4
Tekutinu s brusinkami vařte, dokud se nezredukuje asi na třetinu/čtvrtinu původního množství.
5
Hrušky můžete podle velikosti podávat celé nebo rozkrojit na půl a servírovat jen polovinu. Zakápněte vinnou omáčkou, přidejte podle chuti řecký jogurt nebo šlehačku. Můžete servírovat teplé nebo studené.
6
(Na obrázku je vidět rozdíl v barvě, protože moje hruška nebyla v lednici zcela ponořená.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

Pečená hruška s Hermelínem

Pečená hruška s Hermelínem

Jablečný chlebíček s brusinkami

Jablečný chlebíček s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Dezerty Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z ovoce Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Brusinky Červené víno Cukr Gin Hřebíček Hrušky Javorový sirup Pomerančová kůra Skořice Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
21
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
21
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
20
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
16
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact