• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks skořice -celá
    • 8
      ks hřebíček -celý
    • 1
      l červené víno
    • 8
      ks hrušky -tvrdší
    • 8
      lžíce cukr
  • Dozdobení:
    • 180
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Hrušky pak vyndáme a víno dál vaříme (již na plném ohni). Zredukujeme jeho množství asi na třetinu, omáčka mírně zhoustne. Hrušky zespodu trošičku seřízneme, aby na talíři stály, nebo je rozkrojené položíme a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Zdobit můžeme lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška s brusinkami

Opilá hruška s brusinkami

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Broučková | 23. 9. 2016 12:02

    Zkoušela jsem je včera a musím moc pochválit tu božskou chuť <3

  • Zuzana | 20. 12. 2014 21:12

    Úžasné! Spojení hrušky, vínové reduce a smetany je dokonalé a napadají mne jen samá superlativa.

  • Janina | 4. 11. 2011 11:38

    K hrušce můžeme ještě udělat vanilkovo skořicový krém - vanilkovou zmrzku smícháme se šlehačkou (nejlépe doma udělanou) a přidáme skořici. S horkou hruškou je to skvělá kombinace : <3 8-)

  • Chládková | 10. 10. 2011 17:38

    Tak časově náročné to ani nebylo a navíc je to úžasná delikatesa. Nakonec jsem ani nečekala tak dlouho na vyvaření vína a zahustila jsem zbytek vína rybízovou zavařeninou. Doporučuji.

  • Viktorka | 16. 8. 2011 20:32

    Časově náročnější, ale božské :-* <:-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Z ovoce Dezerty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cukr Hřebíček Hrušky Skořice Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Penne con polo

Penne con polo

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Francouzský dresing
Francouzský dresing
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact