• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks skořice -celá
    • 8
      ks hřebíček -celý
    • 1
      l červené víno
    • 8
      ks hrušky -tvrdší
    • 8
      lžíce cukr
  • Dozdobení:
    • 180
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Hrušky pak vyndáme a víno dál vaříme (již na plném ohni). Zredukujeme jeho množství asi na třetinu, omáčka mírně zhoustne. Hrušky zespodu trošičku seřízneme, aby na talíři stály, nebo je rozkrojené položíme a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Zdobit můžeme lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška s brusinkami

Opilá hruška s brusinkami

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Broučková | 23. 9. 2016 12:02

    Zkoušela jsem je včera a musím moc pochválit tu božskou chuť <3

  • Zuzana | 20. 12. 2014 21:12

    Úžasné! Spojení hrušky, vínové reduce a smetany je dokonalé a napadají mne jen samá superlativa.

  • Janina | 4. 11. 2011 11:38

    K hrušce můžeme ještě udělat vanilkovo skořicový krém - vanilkovou zmrzku smícháme se šlehačkou (nejlépe doma udělanou) a přidáme skořici. S horkou hruškou je to skvělá kombinace : <3 8-)

  • Chládková | 10. 10. 2011 17:38

    Tak časově náročné to ani nebylo a navíc je to úžasná delikatesa. Nakonec jsem ani nečekala tak dlouho na vyvaření vína a zahustila jsem zbytek vína rybízovou zavařeninou. Doporučuji.

  • Viktorka | 16. 8. 2011 20:32

    Časově náročnější, ale božské :-* <:-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Z ovoce Dezerty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cukr Hřebíček Hrušky Skořice Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Mazanec II.

Mazanec II.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Míša řezy
Míša řezy
13
Grilovaný ananas s medem
Grilovaný ananas s medem
13
Meruňkový džem s mandlemi
Meruňkový džem s mandlemi

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact