Studené vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Okořeníme dle chuti solí a pepřem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a hmotu lehce přitlačíme na pánev lžící a smažíme dozlatova po obou stranách.
2
Můžeme podávat se smetanovou, houbovou, koprovou omáčkou dle možností a zeleninovým salátem dle sezóny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|23. 6. 2005 11:10
Nedávno jsem zkoušela recept ze švýcarské kuchyně rösti, což je vlastně totéž, ale na celé pánvi. Příliš se to lepilo. Tyto placičky se povedly. Pochybovala jsem jen o té omáčce k nim, ale trocha koprovky byla schovaná v lednici, tak jsem to zkusila. Bylo to velmi dobré! Masem ani vajíčken jsem to nekazila.
Mirka
|20. 6. 2005 13:10
Můj oblíbený recept, neboť brambor se nám vždy urodí dost a děti se po nich můžou utlouci.A když to nekořením jsou dobré i nasladko se zavařeninou .