• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opečené artyčoky s krutony
Napište svůj komentář k receptu

Opečené artyčoky s krutony

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chcete si připravit chutnou a trochu netradiční večeři? Co takhle opečené artyčoky s bagetou a lískovými oříšky? Nebudou chybět ani kapary a pro milovníky pikantních pokrmů chilli papričky.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 0,50
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce kapary
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině. Vydlabejte chmýří ze středu, artyčok potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a kousky citronu.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

2
Očištěné artyčoky pokrájejte na čtvrtiny a povařte 10 minut ve vroucí osolené vodě. Sceďte, zchlaďte, nechte okapat a opatrně osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, artyčoky pomalu opečte ze všech stran, dopřejte jim na pánvi asi 8 minut. Přidejte bagetu natrhanou na kousky a opečte ji dozlatova. Ke konci pečení přidejte i nasekané lískové ořechy a nechte je asi minutu dvě opékat, aby chytily barvu.
3
Opečené artyčoky i krutony s ořechy rozdělte na talíře, osolte, posypejte nasekanou petrželkou, chilli papričkou a kapary.

RADA: Zkuste recept na tagliatelle se smaženými artyčoky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Bageta Chilli papričky Citron Kapary Lískové oříšky Olivový olej Petrželka Sůl

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Sejkory

Sejkory

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

184
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
131
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
82
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
32
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
31
Čína z kapra
Čína z kapra

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
  • Recepty.cz
  • Opečené artyčoky s krutony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact