• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opečené artyčoky s krutony
Napište svůj komentář k receptu

Opečené artyčoky s krutony

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
Opečené artyčoky s krutony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chcete si připravit chutnou a trochu netradiční večeři? Co takhle opečené artyčoky s bagetou a lískovými oříšky? Nebudou chybět ani kapary a pro milovníky pikantních pokrmů chilli papričky.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 0,50
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce kapary
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině. Vydlabejte chmýří ze středu, artyčok potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a kousky citronu.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

2
Očištěné artyčoky pokrájejte na čtvrtiny a povařte 10 minut ve vroucí osolené vodě. Sceďte, zchlaďte, nechte okapat a opatrně osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, artyčoky pomalu opečte ze všech stran, dopřejte jim na pánvi asi 8 minut. Přidejte bagetu natrhanou na kousky a opečte ji dozlatova. Ke konci pečení přidejte i nasekané lískové ořechy a nechte je asi minutu dvě opékat, aby chytily barvu.
3
Opečené artyčoky i krutony s ořechy rozdělte na talíře, osolte, posypejte nasekanou petrželkou, chilli papričkou a kapary.

RADA: Zkuste recept na tagliatelle se smaženými artyčoky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Bageta Chilli papričky Citron Kapary Lískové oříšky Olivový olej Petrželka Sůl

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

197
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Máslové řízky
Máslové řízky
42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta se žampiony a špenátem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Opečené škubánky s mákem
Opečené škubánky s mákem
Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
  • Recepty.cz
  • Opečené artyčoky s krutony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact