Metličkou trochu prošleháme cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a tekutý med. Mouku prosijeme, přidáme koření a jedlou sodu, promícháme, přidáme tekutou směs. Vařečkou smícháme a později rukama zpracujeme těsto, dáme na trochu pomoučený vál, z těsta uděláme tvar cihly a dáme do druhého dne do chladničky.
2
Druhý den rozdělíme na 2-3 díly, rozválíme na mírně pomoučeném vále, nebo mezi mikroténem do obdélníkového tvaru, mírně potřeme marmeládou, svineme do roládky a dáme na plech vyložený papírem na pečení, nebo plech vymažeme tukem. Roládky potřeme oslazenou vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, po 20 minutách hlídáme a před dopečením ještě jednou potřeme oslazenou vodou. Pečením nabudou na objemu. Po vychlazení nakrájíme na 1-1 1/2 cm plátky.
3
Tyto perníčky jsou ihned měkké a díky marmeládě vláčné. Tento recept je vhodný na celoroční pečení.