• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ondrovo sladko-pikantní marináda
Napište svůj komentář k receptu

Ondrovo sladko-pikantní marináda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ondrovo sladko-pikantní marináda
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 165
      ml kokosové mléko
    • 3
      lžíce med
    • 2
      ks chilli papričky (2 menší nebo 1 větší)
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžička tabasco (cca 10-15 kapek)
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      lžíce panenský olivový olej (extra virgin)
    • 2
      lžíce kečup - ostrý
    • citronová kůra
    • pomerančová kůra
    • citronová šťáva
    • majoránka
    • pepř mletý
    • česnek sušený
    • zázvor (strouhaný)
    • 0,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Kupuji kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165ml. Mléko pořádně promíchám, abych se zbavil tuhých "cucků". Do mléka přidáme 3 lžíce medu a opět promícháme. Od oka přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče. Z poloviny citrónu také vyždímáme každičkou kapičku :-) [Původně jsem chtěl přidat i šťávu z pomeranče, ale nakonec se mi nechtělo pomeranč krájet, neb v danou chvíli neměl kdo pomeranč sníst. Jinak bych přidal šťávu z cca 1/4 [záleží na velikosti a šťavnatosti]]. Dvě menší, či jednu větší chilli papričku/feferonku zbavíme semínek [pokud někomu pálivost semínek nevadí, může samozřejmě nechat] a nakrájíme nadrobno. Dále přidáme worcester, Tabasco a sójovou omáčku. Vše opět pečlivě promícháme.
2
Zhruba centimetrový kousek zázvoru nastrouháme a přidáme do směsi. Stejně tak přidáme slušně velkou špetku majoránky [použil jsem sušenou, ale samozřejmě může být i čerstvá jemně nasekaná; já bohužel čerstvou neměl] a sušeného drceného česneku [opět může být i čerstvý; v takovém případě bych to odhadoval na 2-4 stroužky, záleží, jak kdo má česnek rád]. Jako poslední koření patří trocha pepře. Sůl jsem nedával vůbec, dostatečně postačí sójová omáčka. Navíc má jít o sladko-pikantní chuť, takže sůl není ani potřeba.
3
Nakonec přidáme kečup [preferují ostrý; jemný bývá příliš sladký, občas lehce nakyslý], který ovšem dáváme hlavně kvůli lehkému zahuštění. Poslední ingrediencí je olivový olej a pro zvětšení množství přilijeme cca 1/2 hrnku vody. Směs pečlivě promícháme.
4
Do marinády dáme naložit silnější plátky [pořádný steak] hovězího masa přes noc. Druhý den si pak rozehřejeme na pánvi trošičku olivového oleje [protože je olej ale už v marinádě, není víceméně potřeba] a položíme steaky. Ihned také přilijeme cca 1/4 - 1/3 marinády a necháme maso dělat. Když se marináda z větší části vyvaří, dolijeme zbytek. Maso občas otáčíme. Pokud chcete marinádu mít hustější, tak trošičku zahustíme.
5
Ve výsledku by marináda měla být sladká ovšem nikoliv moc, a stejně tak i ostrá. Díky tomu, že maso bude pouštět šťávu, marináda chytne docela hodně "gulášovou" barvu a lehce i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní marináda na grilované maso

Pikantní marináda na grilované maso

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ROXANA | 16. 1. 2011 16:59

    DIVNÝ NÁZEV?ONDROVa!NENÍ ŠKODA STEAKY VAŘIT?

  • Ondra | 16. 1. 2011 14:59

    Protože je to můj vlastní nápad, nevěděl jsem jak to ve výsledku nakonec dopadne. Že recept zveřejním jsem se rozhodl až poté, co jsme si s přítelkyní opravdu pochutnali. proto bohužel nejsou žádné fotky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli papričky Citronová kůra Citronová šťáva Kečup - ostrý Kokosové mléko Majoránka Med Panenský olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Sojová omáčka Tabasco Voda Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Kapr na černo

Kapr na černo

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
21
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Ondrovo sladko-pikantní marináda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact