• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ondrovo sladko-pikantní marináda
Napište svůj komentář k receptu

Ondrovo sladko-pikantní marináda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ondrovo sladko-pikantní marináda
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 165
      ml kokosové mléko
    • 3
      lžíce med
    • 2
      ks chilli papričky (2 menší nebo 1 větší)
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžička tabasco (cca 10-15 kapek)
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      lžíce panenský olivový olej (extra virgin)
    • 2
      lžíce kečup - ostrý
    • citronová kůra
    • pomerančová kůra
    • citronová šťáva
    • majoránka
    • pepř mletý
    • česnek sušený
    • zázvor (strouhaný)
    • 0,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Kupuji kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165ml. Mléko pořádně promíchám, abych se zbavil tuhých "cucků". Do mléka přidáme 3 lžíce medu a opět promícháme. Od oka přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče. Z poloviny citrónu také vyždímáme každičkou kapičku :-) [Původně jsem chtěl přidat i šťávu z pomeranče, ale nakonec se mi nechtělo pomeranč krájet, neb v danou chvíli neměl kdo pomeranč sníst. Jinak bych přidal šťávu z cca 1/4 [záleží na velikosti a šťavnatosti]]. Dvě menší, či jednu větší chilli papričku/feferonku zbavíme semínek [pokud někomu pálivost semínek nevadí, může samozřejmě nechat] a nakrájíme nadrobno. Dále přidáme worcester, Tabasco a sójovou omáčku. Vše opět pečlivě promícháme.
2
Zhruba centimetrový kousek zázvoru nastrouháme a přidáme do směsi. Stejně tak přidáme slušně velkou špetku majoránky [použil jsem sušenou, ale samozřejmě může být i čerstvá jemně nasekaná; já bohužel čerstvou neměl] a sušeného drceného česneku [opět může být i čerstvý; v takovém případě bych to odhadoval na 2-4 stroužky, záleží, jak kdo má česnek rád]. Jako poslední koření patří trocha pepře. Sůl jsem nedával vůbec, dostatečně postačí sójová omáčka. Navíc má jít o sladko-pikantní chuť, takže sůl není ani potřeba.
3
Nakonec přidáme kečup [preferují ostrý; jemný bývá příliš sladký, občas lehce nakyslý], který ovšem dáváme hlavně kvůli lehkému zahuštění. Poslední ingrediencí je olivový olej a pro zvětšení množství přilijeme cca 1/2 hrnku vody. Směs pečlivě promícháme.
4
Do marinády dáme naložit silnější plátky [pořádný steak] hovězího masa přes noc. Druhý den si pak rozehřejeme na pánvi trošičku olivového oleje [protože je olej ale už v marinádě, není víceméně potřeba] a položíme steaky. Ihned také přilijeme cca 1/4 - 1/3 marinády a necháme maso dělat. Když se marináda z větší části vyvaří, dolijeme zbytek. Maso občas otáčíme. Pokud chcete marinádu mít hustější, tak trošičku zahustíme.
5
Ve výsledku by marináda měla být sladká ovšem nikoliv moc, a stejně tak i ostrá. Díky tomu, že maso bude pouštět šťávu, marináda chytne docela hodně "gulášovou" barvu a lehce i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní marináda na grilované maso

Pikantní marináda na grilované maso

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ROXANA | 16. 1. 2011 16:59

    DIVNÝ NÁZEV?ONDROVa!NENÍ ŠKODA STEAKY VAŘIT?

  • Ondra | 16. 1. 2011 14:59

    Protože je to můj vlastní nápad, nevěděl jsem jak to ve výsledku nakonec dopadne. Že recept zveřejním jsem se rozhodl až poté, co jsme si s přítelkyní opravdu pochutnali. proto bohužel nejsou žádné fotky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli papričky Citronová kůra Citronová šťáva Kečup - ostrý Kokosové mléko Majoránka Med Panenský olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Sojová omáčka Tabasco Voda Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

248
Dýňová tortila
Dýňová tortila
110
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
46
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
35
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Ondrovo sladko-pikantní marináda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact