Rychlá, jednoduchá a samozřejmě i chutná - taková je omeleta, kterou zdobí lístky špenátu, kousky žampionů a bazalka. Můžete si ji dát samotnou nebo třeba s čerstvým pečivem.
Vejce dobře našlehejte metličkou, přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Na středně rozpálené pánvi rozpusťte máslo a nalijte vaječnou směs. Vařečkou vejce postupně hrňte od krajů směrem do středu, aby mohla řídká vejce stékat na pánev a ztuhnout. Těsně před dokončením přidejte pár listů špenátu a tenkých plátků žampionů.
Na druhé pánvi orestujte na troše oleje na klínky pokrájenou cibuli, žampiony nakrájené na čtvrtky a špenát. Vše osolte a opepřete. Omeletu podávejte s orestovanou směsí a čerstvou bazalkou. Pokud chcete, můžete ji ještě na talíři dochutit pepřem. Tip: Do omelety můžete vmíchat i naši superpotravinu, podušenou hlívu ústřičnou.