Vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, zasypeme moukou a pomocí stěrky dáme těsto na plech s pečícím papírem. Pečeme v horké troubě asi 8 minut do zlatova. Sloupneme papír, potřeme na polovině džemem a částí ovoce, opatrně přehneme, polijeme likérem, ozdobíme šlehačkou, ovocem a ihned podáváme.
Tak nevím - někdo se tu v diskusi obával, že je to malá porce. Tak za mne: omeleta ze dvou vajec, jak je uvedená v receptu, obložená ovocem a obohacená o džem, smetanu a likér je podle mne dostatečnou porcí jídla pro jednu osobu, nebo jako dvě porce dezertu.
Kateřina Nováková
|10. 3. 2007 21:15
Jako dezert určitě super, ale před tím musím určítě něco "pořádnýho" sníst, jinak bych musela brzo na svačinu.
Anonym
|4. 3. 2007 00:39
ze dvou vajec na celý plech-to je blbost a ještě by se z toho měli najíst 4 lidi-HA,HA-TO SI KAŽDÝ TAK 2X KOUSNE!
Katy
|27. 2. 2007 14:16
mě to přijde pr 4 lidi málo:)
jhkldsfg
|26. 2. 2007 12:57
ja si to teda neumim predstavit ze z jednoho plechu udelam jednu velkou palacinku jen pro 4 lidi
Skarkova Dana
|21. 2. 2007 22:50
Prosim,chtela bych vedet,to je jen jedna velka amoleta,nebo se jich dela najednou vic malych Dekuji
Pastis Petite
|20. 2. 2007 08:35
Udělám v sobotu k obědu...už se těším...všichni se budou olizovat!