V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme přejít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme do vaječného těsta. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi a postupně usmažíme 4 omelety (pánev přiklopíme poklicí). Usmažené omelety uchováme v teple. Hermelíny podélně rozpůlíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýra. Přikryjeme druhou polovinou omelety a rozdělíme na talíře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Moonynka
|28. 7. 2013 15:53
Na obrázku to vypadá hezky, ale byla jsem nešťastná z toho, když jsem to smažila, trhalo se to na kousíčky, ani po přidání mouky to nebylo o moc lepší. Chuť také nic moc, příště zkusím raději něco jiného :-!
Jitka
|6. 1. 2013 13:09
Mně se ta amoleta strašně trhá, asi tím našlehaným bílkem. Přidala jsem mouku a je to ok. Jinak chuť je dobrá.