Nádherně krémová omeleta s cuketou a kukuřicí, bohatě politá aromatickým pestem z petrželové natě, vlašských ořechů, česneku a olivového oleje, posypaná rozdrobeným smetanovým kozím sýrem, je skvělým tipem na lehkou letní večeři.
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželovou nať bez stonků, ořechy, pokrájený česnek, asi 80 ml oleje, sůl a pepř. Dobře rozmixujte. Konzistenci můžete upravit přidáním oleje.
Cuketu nakrájejte na kolečka, pánev vytřete olejem, dejte na ni čtvrtinu cuketových koleček, opečte je krátce z obou stran. Do pánve přidejte čtvrtinu množství kukuřice. V misce rozšlehejte dvě vejce, osolte, opepřete a nalijte do pánve. Vaječnou směs krouživým pohybem dobře rozlijte po pánvi, tak, aby se částečně dostala i pod zeleninu. Opékejte 2–3 minuty, dokud vejce neztuhnou, na povrchu by ale měla ještě zůstat krémová.
3
Omeletu vyklopte na talíř, zasypte rozdrobeným sýrem a bohatě zakápněte pestem. Stejným způsobem připravte další omelety.