ks
kuře
stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
1
cibule
hladká mouka
mléko
sojová omáčka
máslo
pórek
větší část
200
g
pomazánkové máslo
neochucené
Postup přípravy receptu
1
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část (protože zelená omáčka by mi asi doma neprošla), drobně jí nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, (nejlépe i vykostěné). Osmahneme je, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
2
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.