Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list (2), celý pepř (8), nové koření (8), mrkev. Až je maso měkké, vyžáhneme, do šťávy přidáme rozkvedlané mléko + hladká mouka. Až zavře, přecedíme přes síto, nebo rozmixujeme. Pak přidáme smetanu. Horké rozmícháme, ředíme mlékem. Nakonec dosolíme.
Omáčka podle receptu byla vynikající, moc nám chutnala. díky za recept
Monika M.
|14. 6. 2007 15:57
jo ok jen mi nesedí to slovo vyžáhneme??
Kuchařka on-line
|14. 6. 2007 10:57
Opraven byl pouze název "máčka". Jinak je recept totžný s originálem, který jste zaslala. Nazev: Máčka z králíka Ingredience: Naporcovaný králík, sůl, cibulka, sádlo, sladká červená paprika, bobkový list, celý pepř, nové koření, mrkev, mléko, hladká mouka, smetana Postup pripravy: Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list (2), celý pepři (8), nové koření (8), mrkev. Až je maso měkké, vyžáhneme, do šťávy přidáme rozkvedlané mléko+hladká mouka. Až zavře, přecedíme přes síto, nebo rozmixujeme. Pak přidáme smetanu. Horké rozmícháme, ředíme mlékem. Nakonec dosolíme.
Monika M.
|14. 6. 2007 10:48
já se moc omlouvám, ale to musel někdo upravit :(, protože to není to, co jsem sem psala já.
Lusinda
|11. 6. 2007 16:09
Hodně zajímavý popis přípravy pokrmu:))))
Kamil Krybus
|11. 6. 2007 15:34
Recept moc dobrý, na Labužníku jsi fofrberuška, tady jsi Monika, ale to nevadí. Škoda, že jsi to nenapsala v hovorové hanáčtině.
Zdena z JM
|11. 6. 2007 10:37
Tak z tohoto receptu nejsem moc moudrá a myslím si, že kuchařka začátečnice by si s ním vůbec neporadila.