ks
česnek
necelý (podle velikosti stroužků tak 6-7 větších)
1
ks
bobkový list
2
ks
pepř celý
2 kuličky
2
ks
nové koření
2 kuličky
2
lžíce
olej
na smažení cibulky
1
balení
gothaj
1 váleček
1
balení
kečup
doporučuji Kand kečup s česnekem
200
g
eidam sýr
na posypání
1
balení
špagety
podle toho kolik kdo sní :-)
Postup přípravy receptu
1
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme rozpálit a dáme smažit cibulku, dokud nezačne sklovatět.
2
Připravíme si hrnek s horkou vodou. K cibulce hodíme rozmačkaný česnek, trochu promíchneme, ale co nejdříve zalejeme horkou vodou, aby se česnek nepřipálil. Přidáme koření (1 lístek bobkový list, 2 kuličky černého pepře a 2 kuličky nového koření). Dáme pod pokličku, stáhneme teplotu a necháme vařit.
3
Sledujeme, aby se nám nepřipálilo. Ve chvíli, kdy se voda vypaří a zůstane nám kaše, tak je hotovo. Vyndáme koření. Zamícháme namletý Gothaj a přidáme kečup (dle chuti, dávejte méně a ochutnávejte - ale +- tak čtvrt až půl sklenice potřebujete určitě). Zamícháme. Potom už si jen uvaříte špagety, nastrouháte sýr, doohřejete omáčku a hotovo... Není nic jednoduššího.
4
Sice to není nic dietního ani zdravého, ale je to jednoduché a můžete si to připravit na dva dny. :-) A je to opravdu moc dobré.