Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na oleji v papiňáku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, necháme chviličku prosmažit než mrkev pustí šťávu. Přidáme kuřecí čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a hrnec zavřeme. Necháme vařit půl hodiny a odstavíme, po vychládnutí otevřeme a vyjmeme čtvrtky, vylovíme nové koření a bobkový list.
2
Maso ze čtvrtek obereme, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do hrnce, ve smetaně rozškrdláme 2 lžíce hladké mouky a až začne vývar vařit zhustíme. Dochutíme asi lžící octa. Nám chutná nejvíce s rýží, ale zaleží na vás.
V receptu jsou jen 2 lžíce mouky - no, jelikož tý dobroty byl "kotel" tak jsem tam ještě musel dát o tři lžíce mouky rozkvedlaný ve vodě navíc. Jinak s tou rejží - fakt mňamka.