moc dobra a rychla. misto klasicke majolky, jsem dala yofresku a misto kukurice kopr
opravdu jedna báseň :-)
Dělal jsem bez kukuřice, trochu méně česneku a byla vynikající! 1.
Opravdu vynikající. Udělala jsem ji pro 10 lidí a všichni si báječně pochutnali. Je vynikajicí i ke grilované zelenině.
MOC DOBRÉ NAŠE BABI UŽ NIC JINÉHO NECHCE
Moc nám chutnala,dala jsem jen méně česneku.Dělali jsme naložené maso s bramborami,sýrem,anglickou slaninou,cibulí,vše se zabalí do alobalu a šup na gril.
Úplně geniální omáčka, já tomu říkám zákys, vždycky jsem na to chodila do mexický hospody a nakonec jsem zjistila, že umím lepší :)))) Jinak já mám taky protějšek, co není kukuřici, takže jsem tam nastrouhala jednu kyselou okurku a pro barvu jsem přidala malinko sladký i pálivý mletý papriky :) Jinak jednička pro tenhle recept ;)
Tuhle omáčku považuji za základní skvělý předpis. Vynechala bych kukuřici, ta tam je zbytečná, lepší je orestovaná na másle a pak navršena na mase s omáčkou. Do této omáčky pak můžete přidat další příchutě a pokaždé bude jiná - bylinky, koření, kečup, jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, nebo ovoce. Pikantnější - chilli omáčku, rozmixovanou nakládanou zeleninu /ostrou/, ostrý kečup. Orientální - karí nebo mexickou - taco mix a pod. Pak už ani nemusíte maso, zeleninu nijak nakládat, stačí osolit a opepřit.
Dělám podobnou jako kuchařka on-line,taky ze smetanového jogurtu a stejných ingrediencí,občas obměna s koprem nebo perželkou ,někdy nastrouhaná kyselá okurka a mladá cibulka .Jiná varianta:smetanový jogurt,česnek,pepř,sůl a pálivý kečup ,popř.trošku rajčatového protlaku a chilli a je skvělá dábelská omáčka,která stojí v restauraci majlant a doma je za pár korun.Tyto sosíky podávám nejen ke grilovanému masu ale ke včem minutkám,kde je málo omáčky,ke smažáku,květáku apod.Klasická tatarka není u nás v lednici vůbec.
v sobotu nas čeka grilovaní ,tak zkusíme
Tohle znám - jen místo kukuřice pažitka a méně česneku. Jinak výborné
Výborná omajda, udělala jsem jí kotel a všechno se snědlo. Některým chutnala dokonce tak moc, že jí jedli jen smaotnou s chlebem. Jen ta palička česneku se mi zdá trochu moc, ja tam dala 4 stroužky a bylo to akorát. Děkuju za nápad. PA
Ke grilovanému masu nebo k bramborákům děláme podobnou, velmi jednoduchou a skvěle chutnající omáčku - kysanou smetanu nebo smetanový jogurt smícháme s utřeným česnekem, solí a pepřem (množství podle chuti). Ti, co nemají rádi česnek, mohou použít sekanou pažitku.
Vřele doporučuji tuto omáčku k masu. Jednou jsem ji doma zkusila a ke grilování už nedělám nic jiného, protože nic jiného nechceme :) Takže kečup a hořčice už nemají šanci. Můj manžel nemá rád kukuřici, a tak ji dělám bez kukuřice a i tak je opravdu jedna báseň. Dáváme si ji také ke grilovaným klobáskách. Vynikající je také jentak s chlebem. Velice děkuji za tento recept :)