Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyndáme pecku. Dužinu vydlabeme lžičkou, a pak šťoucháme do kaše (malé kousky ponecháme vcelku). Přidáme pepř, sůl, smetanu, tabasco a rozmícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|17. 2. 2008 17:44
Do praveho guacamole se chilli,ani nic ostreho nedava, Ma to byt jemne.
houba69
|6. 1. 2008 17:26
Jasně, bez trošilinku česneku to není ono, ale jde o to na co je člověk zvyklý a proti gustu žádný dišputát....
Jana Šenkýřová
|11. 9. 2007 19:14
Ahoj, guacamole dělám už hodně dlouho a máme ho rádi. Jen tam přidávám sýr s bylinkami a místo cibule šalotky. super
Radka
|2. 5. 2007 15:42
Taky se přidám k názoru, že v pravém guacamole česnek není. A řekla bych, že ani ta smetana. Pouze avokádo, cibule, chili, limetka a rajče
Daniela
|24. 1. 2007 17:50
Pouze bych chtela dat za pravdu pani Marcelce,protoze do Guacamole opravdu cesnek nepatri.Nici jemnou,ale vyraznou chut avokada.Recept mam od pritelkyne z Mexika.
Marcela Vrabcová
|9. 1. 2005 14:36
Guacamole pochazi z Mexika a cesnek do nej nepartri. (Tim nechci nikomu uprit moznost ho do omacky z avokada dat, jen to uz pak neni Guacamole.) Dava se tam ale nadrobno nakrajene rajce a lzicka cerstveho koriandru (pokud ma nekdo to stesti, ze ho ma). Ale je to opravdu velka dobrota a rychle pohosteni. Je dobre si avokado koupit s predstihem a nechat ho doma zmeknout, aby bylo zrale.
petra buronova
|7. 1. 2005 13:35
Urcite bych jeste pridala asi dva strouzky cesneku.
Dasa
|10. 11. 2004 16:21
V kombinaci, kterou jsem jedla ja byl zarucene cesnek (asi misto cibule) a byla to opravdu namka