ks
paprika
malá jalapeňo paprička (je možné použít jalapeňo omáčku - Carrefour)
česnek
pepř mletý
sůl
koriandr
nať - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče, limetku, cibuli, papričky či pastu, česnek, pepř a sůl, případně koriandr. Vše smícháme a necháme vychladit hodinu v lednici s peckou vloženou na povrch omáčky.
2
(Rozšířená varianta: můžete přidat cca 10 cm najemno nakrájené salátové okurky. Pozor - nať koriandru je velmi aromatická a někomu může vadit.)
3
Omáčka se podává ke kukuřičným lupínkům (Nachos) nebo jako příloha k masům.