• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Olomoucký sekaný řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olomoucký sekaný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g vepřový bůček
    • 300
      g hovězí maso
    • 100
      g eidam sýr
    • 3
      ks vejce
    • petržel
    • muškátový květ
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 1 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně vymícháme.
2
Rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích, strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • -y- | 21. 5. 2005 09:57

    Je to výborný, dělám to tak 1x za měsíc, děti to mají raději než klasické řízky. No, sýr tam je, tak proč ne "Olomoucký". Ono všechno, co se jmenuje "znojemský" taky ńení jen s kyselýma okurkama... (a já to musím vědět). Brou chuť. Y. from ZN.

  • Evík | 20. 5. 2005 13:44

    Pro Janu- snad se časem vytrénujeme.Musíme si říkat sto lidí - sto chutí ;-)

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:42

    Pro Evika-to včerejší předsevzetí o ignorování hlupáka jsem zase nevydržela.Tak nevím, nevím...

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:21

    Tak to nejez anonyme. Jinak se obalují proto, aby ten sýr nevytekl. Já mám cholesterol výborný, tak si ho dám. Ještě poznámka: holanďák se tědá 1:1,jeden díl bůčku a jeden díl sýra. A to je potom dobrota. Jana.

  • eva | 20. 5. 2005 08:55

    Mily anonym, papaj travicku, ta je zdrava.....rizky su vynikajuce..chutne...

  • Anonym | 20. 5. 2005 07:06

    Mám pocit,že tento recept je pro řízek, kterému se říká "holandský" a je k dostání i v mnoha restauracích. Nic tedy převratného, mimo ten muškát a snad petrželku. Ale dál :proč jsou 3 vejce ,když do masa se přidá jedno? To se obaluje ve dvou? Není to zbytečně moc cholesterolu, kdyžntam je i bůček?

  • Anonym | 17. 5. 2005 10:45

    Když je to Olomoucký řízek, čekala bych, že v něm budou tvarůžky..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hladká mouka Hovězí maso Muškátový květ Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

601
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
135
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
27
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
25
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
22
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact