Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 1 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně vymícháme.
2
Rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích, strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
-y-
|21. 5. 2005 09:57
Je to výborný, dělám to tak 1x za měsíc, děti to mají raději než klasické řízky. No, sýr tam je, tak proč ne "Olomoucký". Ono všechno, co se jmenuje "znojemský" taky ńení jen s kyselýma okurkama... (a já to musím vědět). Brou chuť. Y. from ZN.
Evík
|20. 5. 2005 13:44
Pro Janu- snad se časem vytrénujeme.Musíme si říkat sto lidí - sto chutí ;-)
Jana H.
|20. 5. 2005 09:42
Pro Evika-to včerejší předsevzetí o ignorování hlupáka jsem zase nevydržela.Tak nevím, nevím...
Jana H.
|20. 5. 2005 09:21
Tak to nejez anonyme. Jinak se obalují proto, aby ten sýr nevytekl. Já mám cholesterol výborný, tak si ho dám. Ještě poznámka: holanďák se tědá 1:1,jeden díl bůčku a jeden díl sýra. A to je potom dobrota. Jana.
eva
|20. 5. 2005 08:55
Mily anonym, papaj travicku, ta je zdrava.....rizky su vynikajuce..chutne...
Anonym
|20. 5. 2005 07:06
Mám pocit,že tento recept je pro řízek, kterému se říká "holandský" a je k dostání i v mnoha restauracích. Nic tedy převratného, mimo ten muškát a snad petrželku. Ale dál :proč jsou 3 vejce ,když do masa se přidá jedno? To se obaluje ve dvou? Není to zbytečně moc cholesterolu, kdyžntam je i bůček?
Anonym
|17. 5. 2005 10:45
Když je to Olomoucký řízek, čekala bych, že v něm budou tvarůžky..