• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Olomoucký sekaný řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olomoucký sekaný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g vepřový bůček
    • 300
      g hovězí maso
    • 100
      g eidam sýr
    • 3
      ks vejce
    • petržel
    • muškátový květ
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 1 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně vymícháme.
2
Rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích, strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • -y- | 21. 5. 2005 09:57

    Je to výborný, dělám to tak 1x za měsíc, děti to mají raději než klasické řízky. No, sýr tam je, tak proč ne "Olomoucký". Ono všechno, co se jmenuje "znojemský" taky ńení jen s kyselýma okurkama... (a já to musím vědět). Brou chuť. Y. from ZN.

  • Evík | 20. 5. 2005 13:44

    Pro Janu- snad se časem vytrénujeme.Musíme si říkat sto lidí - sto chutí ;-)

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:42

    Pro Evika-to včerejší předsevzetí o ignorování hlupáka jsem zase nevydržela.Tak nevím, nevím...

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:21

    Tak to nejez anonyme. Jinak se obalují proto, aby ten sýr nevytekl. Já mám cholesterol výborný, tak si ho dám. Ještě poznámka: holanďák se tědá 1:1,jeden díl bůčku a jeden díl sýra. A to je potom dobrota. Jana.

  • eva | 20. 5. 2005 08:55

    Mily anonym, papaj travicku, ta je zdrava.....rizky su vynikajuce..chutne...

  • Anonym | 20. 5. 2005 07:06

    Mám pocit,že tento recept je pro řízek, kterému se říká "holandský" a je k dostání i v mnoha restauracích. Nic tedy převratného, mimo ten muškát a snad petrželku. Ale dál :proč jsou 3 vejce ,když do masa se přidá jedno? To se obaluje ve dvou? Není to zbytečně moc cholesterolu, kdyžntam je i bůček?

  • Anonym | 17. 5. 2005 10:45

    Když je to Olomoucký řízek, čekala bych, že v něm budou tvarůžky..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hladká mouka Hovězí maso Muškátový květ Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Americká pizza

Americká pizza

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

32
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
18
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
17
Paprikový mls
Paprikový mls
17
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Salát z mozzarelly a rajčat
Salát z mozzarelly a…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Deník Aha! 26. 5. 2025

Deník Aha! 26. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact