• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Olivový chléb s rozmarýnem

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olivový chléb s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 6
      lžíce olivový olej z toho polovina na pánvičku
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Po zvukovém signálu přidáme k těstu cibuli, na kolečka nakrájené olivy a nasekaný (nejlépe čerstvý) rozmarýn. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivový chléb

Olivový chléb

Bramborovo-olivový salát

Bramborovo-olivový salát

Olivový koláč

Olivový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 18:04

    Nám nechutnal, trochu jsme snědli, zbytek vyhodíme:((

  • ELA | 14. 9. 2006 09:30

    určitě souhlasím s paní Airan, hlavně různé semínkové a zeleninové pokusy rády "nedrží tvar". místo bochánků jde dělat i uzlíky, vypadají krásně

  • Airan | 13. 9. 2006 14:26

    I ja nemam domaci pekarnu, porad jeste vaham:-) Jinak pecu jako ELA v troube, jen testo nedavam vcelku, ale tvaruji mensi koule (jako neplnene buchty) Jde to z jakehokoli testa. Pecu to ve smaltovanym kulatym plechu a davam to vcelku uprostred stolu. Vypada to pak moc hezke.

  • ELA | 13. 9. 2006 08:20

    Lidko, se mnou je to to těžké :), peču to bez forem. Těsto zadělávám raději pevnější tak, že po vykynutí drží. Pokud těsto - třeba díky použitým surovinám - nedrží krásný tvar velkého bochníku, raději udělám 2 menší. Také se dá použít vyšší "koláčový" prstenec položený na plech. Myslím, že nic by se nezkazilo ani formou na biskupský chlebíček, ale nemám to vyzkoušené. Snad Vám to pomůže. Krásný den

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 15:45

    Elo, v jaké formě to pečete? Nebo to udrží tvar samo? (neumím si to představit...)

  • ELA | 12. 9. 2006 15:28

    ač nejsem autorkou, dovolím si odpovědět - chleba peču v obyčejné elektrické troubě a naprosto volně expetimentuji s přidanými surovinami (zelenina, koření, uzeniny, sýr, ...) - základem je prostě kynuté těsto, pokud nemám chlebovou mouku, používám různou celozrnou nebo i obyčejnou pšeničnou. Chuť je samozřjmě typem mouky ovlivněná, ale v případě nouze to jde...hodně štěstí, chce to jen trochu odvahy a drzosti :))

  • Danuše Bednářová | 12. 9. 2006 15:16

    Bohužel vám neporadím. Všechny recepty jsem zkoušela pouze v domácí pekárně. Nezbyde tedy nic jiného než přidat množství tekutiny a droždí a zaexperimentovat. Nebo se podívat do kategorie Ostatní a nechat se inspirovat tamními recepty na chleba. To by fungovat mělo:-)

  • amalie | 12. 9. 2006 13:41

    Moc prosím,hrozně ráda bych vaše recepty na chleba vyzkoušela, ale všechny jsou psané na pečení v domácí pekárně a tu já nemám,není možné použít ty recepty i na upečení v klasické plynové či elektrické troubě ? Moc děkuji za odpověď

  • Pavlína Matušková | 31. 8. 2006 19:05

    Miluju olivy a rozmarýn.Určitě vyzkouším.Vaše recepty jsou čím dál tím zajímavější :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Cibule Cukr Hladká mouka Olivový olej Olivy Rozmarýn Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

38
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
15
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Deník Aha! 8.11.2025

Deník Aha! 8.11.2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact