• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Olivový chléb s rozmarýnem

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olivový chléb s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 6
      lžíce olivový olej z toho polovina na pánvičku
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Po zvukovém signálu přidáme k těstu cibuli, na kolečka nakrájené olivy a nasekaný (nejlépe čerstvý) rozmarýn. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivový chléb

Olivový chléb

Bramborovo-olivový salát

Bramborovo-olivový salát

Olivový koláč

Olivový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 18:04

    Nám nechutnal, trochu jsme snědli, zbytek vyhodíme:((

  • ELA | 14. 9. 2006 09:30

    určitě souhlasím s paní Airan, hlavně různé semínkové a zeleninové pokusy rády "nedrží tvar". místo bochánků jde dělat i uzlíky, vypadají krásně

  • Airan | 13. 9. 2006 14:26

    I ja nemam domaci pekarnu, porad jeste vaham:-) Jinak pecu jako ELA v troube, jen testo nedavam vcelku, ale tvaruji mensi koule (jako neplnene buchty) Jde to z jakehokoli testa. Pecu to ve smaltovanym kulatym plechu a davam to vcelku uprostred stolu. Vypada to pak moc hezke.

  • ELA | 13. 9. 2006 08:20

    Lidko, se mnou je to to těžké :), peču to bez forem. Těsto zadělávám raději pevnější tak, že po vykynutí drží. Pokud těsto - třeba díky použitým surovinám - nedrží krásný tvar velkého bochníku, raději udělám 2 menší. Také se dá použít vyšší "koláčový" prstenec položený na plech. Myslím, že nic by se nezkazilo ani formou na biskupský chlebíček, ale nemám to vyzkoušené. Snad Vám to pomůže. Krásný den

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 15:45

    Elo, v jaké formě to pečete? Nebo to udrží tvar samo? (neumím si to představit...)

  • ELA | 12. 9. 2006 15:28

    ač nejsem autorkou, dovolím si odpovědět - chleba peču v obyčejné elektrické troubě a naprosto volně expetimentuji s přidanými surovinami (zelenina, koření, uzeniny, sýr, ...) - základem je prostě kynuté těsto, pokud nemám chlebovou mouku, používám různou celozrnou nebo i obyčejnou pšeničnou. Chuť je samozřjmě typem mouky ovlivněná, ale v případě nouze to jde...hodně štěstí, chce to jen trochu odvahy a drzosti :))

  • Danuše Bednářová | 12. 9. 2006 15:16

    Bohužel vám neporadím. Všechny recepty jsem zkoušela pouze v domácí pekárně. Nezbyde tedy nic jiného než přidat množství tekutiny a droždí a zaexperimentovat. Nebo se podívat do kategorie Ostatní a nechat se inspirovat tamními recepty na chleba. To by fungovat mělo:-)

  • amalie | 12. 9. 2006 13:41

    Moc prosím,hrozně ráda bych vaše recepty na chleba vyzkoušela, ale všechny jsou psané na pečení v domácí pekárně a tu já nemám,není možné použít ty recepty i na upečení v klasické plynové či elektrické troubě ? Moc děkuji za odpověď

  • Pavlína Matušková | 31. 8. 2006 19:05

    Miluju olivy a rozmarýn.Určitě vyzkouším.Vaše recepty jsou čím dál tím zajímavější :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Cibule Cukr Hladká mouka Olivový olej Olivy Rozmarýn Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Kynutý závin

Kynutý závin

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

61
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
59
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
48
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
40
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
40
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact