Olivy nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme. Lučinu (tvaroh) s tukem vymícháme do hladka. Přidáme olivy s česnekem a bylinkami, promícháme, dochutíme solí dle potřeby. Hotovou pomazánku mažeme na světlé pečivo. Výborně chutná na zapečené francouzské bagetě nebo opečených toustech. Zdobit můžeme olivami, rajčetem, mozzarelou (krájené na plátky).
tuto pomazánku znám a přidávám do ni ještě osmažené slunečnicové semínka .Na vánočním večírku měla 100% úspěch a jedly to všichni i ti co olivy nedají do pusy (jen nesmí vědět co v tom je ) :-)
Andrea
|20. 12. 2014 17:54
Jako milovníky oliv nás pomazánka uchvátila.
nkl
|3. 7. 2014 20:27
Nenažraná Hozáková
jenny
|14. 9. 2013 16:04
proste skvela
Hozáková
|19. 6. 2012 11:41
Pomazánka byla moc moc moc dobrá, spořádala jsem jí naposezení celou a bez pečiva :-P :-P :-P
Marcela
|9. 3. 2012 10:52
Místo rostlinného tuku jsem do tvarohu zamíchala pomazánkové máslo a olivy jsem teda nepočítala a dala od oka :-) , pomazánka luxus a zakusovali jsme k ní čersvý rohlík.
IzzIE
|18. 7. 2011 12:21
Je to boží )) miluju mexické jídlo !!!!....a olivy jsou to pravé dopln'ují mexická palivá jidelka mnam' doporučuji vážně moc dobrý :-P :-P :-P ten kdo vynalezl tenle recept je genius 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) je to božííí <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-P :-P :-P :-P
IzzIE
|18. 7. 2011 12:21
Je to boží )) miluju mexické jídlo !!!!....a olivy jsou to pravé dopln'ují mexická palivá jidelka mnam' doporučuji vážně moc dobrý :-P :-P :-P ten kdo vynalezl tenle recept je genius 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) je to božííí <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-P :-P :-P :-P