Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme kynout. Vykynuté těsto rozválíme a krájíme čtverečky, které plníme. Děláme malé koláčky, které mažeme žloutkem a pečeme při 170 °C na máslovém papíře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka
|28. 1. 2015 12:17
:-P vynikající koláčky, zkoušela jsem napoprvé přesně podle receptu, napodruhé jsem dala mouku napůl s hladkou, jeden žloutek a jedno vajíčko i s bílkem a oleje jen 1,5 dcl. Druhá verze mi vyhovuje víc, není tak mastné těsto a jsou o něco jemnější. Každopádně ani s jednou verzí neuděláte ostudu. Doporučuju a děkuju autorce :-*
Romi
|30. 6. 2013 11:40
Mocmocmoc dobre kolacky!!!!!!
Lucka
|8. 2. 2013 17:55
Koláčky podle tohoto receptu jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedly. Těsto je krásně tvárné, jen trochu mastnější, což nevadí, aspon se nemusí vymazávat plech :-)
Petra
|3. 8. 2012 13:55
Hrůza, po dvou hodinách místo kynutí těsto plavalo v oleji , hrozně tuhé, horší těsto sem neviděla...přihodila sem hodně mouky, pořád hrlza, to sem teda zvědavá, jak z tohodle udělám koláčky... pěknej patlanec.. už nikdy víc...
...nedělal jsem čtverečky,ale vykrajoval jsem kolečka skleničkou.V troubě tak ,,povyskočily,, ,že jsem je pomalu nemohl od sebe dostat :-).Stejně ty babči byly šikovné... :-)
Ivana Rakovanová
|28. 1. 2007 18:47
Dančo to je jedno.Já osobně místo kostkového cukru dávám krystal.Jedna vrchovatá lžička=1 kostka.Protože kostkový cukr je dost drahý.Zkuste to a uvidíte.Když se Vám budou zdát málo sladké můžete pečené posypat moučkovým.Ale přeslazené nebudou určitě-nebojte.
Danča
|25. 1. 2007 13:36
Mám jen otázku na kostkový cukr. Kdysi se skutečně dělali kostky a nyní jsou to obdélníkové tvary. Mám recept na lák, kde byly také kostky cukru a když jsem dala tento nový cukr, lák nebyl už takový. Jsou určitě menší. Proto se chci zeptat, zda se v tomto receptu jedná skutečně o kostky a pak bych si upravila recept dle svého. Přidala bych nějaký ten obdélníček navíc. Děkuji za odpověď.
Hana Rožníčková
|25. 1. 2007 11:54
Lenko, já myslím, že je jedno, jestli se připraví kvásek a nebo se udělá postup, který je uveden v receptu. Vyjde to nastejno.
Lenka
|25. 1. 2007 11:22
Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mě, jestli se ty kvasnice nenechají vzejít. Nebo se to dělá rovnou bez vykynutí kvásku jak píšete! Děkuji za odpověď.