:-P vynikající koláčky, zkoušela jsem napoprvé přesně podle receptu, napodruhé jsem dala mouku napůl s hladkou, jeden žloutek a jedno vajíčko i s bílkem a oleje jen 1,5 dcl. Druhá verze mi vyhovuje víc, není tak mastné těsto a jsou o něco jemnější. Každopádně ani s jednou verzí neuděláte ostudu. Doporučuju a děkuju autorce :-*
Mocmocmoc dobre kolacky!!!!!!
Koláčky podle tohoto receptu jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedly. Těsto je krásně tvárné, jen trochu mastnější, což nevadí, aspon se nemusí vymazávat plech :-)
Hrůza, po dvou hodinách místo kynutí těsto plavalo v oleji , hrozně tuhé, horší těsto sem neviděla...přihodila sem hodně mouky, pořád hrlza, to sem teda zvědavá, jak z tohodle udělám koláčky... pěknej patlanec.. už nikdy víc...
...nedělal jsem čtverečky,ale vykrajoval jsem kolečka skleničkou.V troubě tak ,,povyskočily,, ,že jsem je pomalu nemohl od sebe dostat :-).Stejně ty babči byly šikovné... :-)
Dančo to je jedno.Já osobně místo kostkového cukru dávám krystal.Jedna vrchovatá lžička=1 kostka.Protože kostkový cukr je dost drahý.Zkuste to a uvidíte.Když se Vám budou zdát málo sladké můžete pečené posypat moučkovým.Ale přeslazené nebudou určitě-nebojte.
Mám jen otázku na kostkový cukr. Kdysi se skutečně dělali kostky a nyní jsou to obdélníkové tvary. Mám recept na lák, kde byly také kostky cukru a když jsem dala tento nový cukr, lák nebyl už takový. Jsou určitě menší. Proto se chci zeptat, zda se v tomto receptu jedná skutečně o kostky a pak bych si upravila recept dle svého. Přidala bych nějaký ten obdélníček navíc. Děkuji za odpověď.
Lenko, já myslím, že je jedno, jestli se připraví kvásek a nebo se udělá postup, který je uveden v receptu. Vyjde to nastejno.
Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mě, jestli se ty kvasnice nenechají vzejít. Nebo se to dělá rovnou bez vykynutí kvásku jak píšete! Děkuji za odpověď.
Tak tenhle recept mám a koláče jsou perfektní.