fuj :c :-$
jednoduchá na prípravu, rýchla a naozaj výborná. ja som ju ešte trošku ovoňala citrónovou kôrou do cesta, ktorú som nastrúhala úplne nakoniec a dala som 1/2 balíčka vanilínového cukru na začiatok k vajciam. piekla som tiež 30 min 180 °C a potom asi 20 min. 160 °C. odporúčam upiecť si ju :)
Vyborna skvelej recept :-P Diky
Děkuji za recept....bábovka je vláčná. Snad lepší jsem nejedla. Dávám za 1.
Zdravím, tak jsem udělala babovku a povedla se na poprvé lepší pect na 180°C pak po pul hodce to stáhnout na 160°C a za 15-20 min je to Hotové .. ;-) :-P
Celý národ ji nezná a díky tomuto už ji půlka jistě zná. My, co ji neznáme (a začátečník nejsem ani náhodou!!!!) jsme rádi za takové šikuly, co ji sdílí!!! Když se vám to nezdá, tak tu nefrkejte!
Jak dlouho nevím, ale já to vždy ověřuju špejlí, než ji vyndám.. normálně bych ji pkla asi tak na 160° cca 45-60 minut. Pro jistotu do prostřed píchněte špejli a pokud na ni nezůstane něsto, je hotová... ;-)
Dobrý den, napoprvé se mi nepovedla ač si myslím že bude vynikající. Jak dlouho bábovku pečete a na kolik stupňů? Těsto se mi uprostřed rozteklo po vyndání z formy jinak po obvodu je jak má být. Pekla jsem 50min na 160 st. Prosím poraďte mi. Děkuji. :-\
Syn má také alergii na mléko...přidávám rýžové mléko z DM...není poznat a vařím z něj všechno. NATUR bez příchutě.
moc super jen se poní zaprášilo a mám hned dělat další :-) je moc dobrá ;-)
bábovka je rychlá a jednoduchá a hlavně skvělá, pro vylepšení je dobré vysypat formu kokosem místo mouky :)
Vynikající! Rychlé, jednoduché a hlavně dobré - bábovka je vláčná a těsto se vejde akorát do klasické bábovkové formy.
nbhmg :-*
Nedávno jsem vyzkoušela upéct a jen se po ní zaprášilo. Dneska ji upeču znovu. Mám dvě malé dcerky (2,5let a 3týdny) a proto ocením takový rychlovky.
Jemňoučká a moc dobroučká. Jen jsem z bílků ušlehala sníh.A bylo to hned hotové.Doporučuji.
... u předchozího příspěvku mi vypadl kousek věty...takže napravuji: Nikdy se mi nepovedla žádná bábovka tak, jako tato!!
Tahle bábovka nemá chybu!!! Rychlá příprava (nechtělo se mi šlehat sníh jako je u většiny bábovek), výborně chutná, nikdy se mi nepovedladávám za 1.
Výborná,dávám za jedna,povedla se.Když dávám za jedna,mohl by to vědět i autor?!?!Děkuji za otištění.
Mňam!Super! Povedla se!Dávám za jedna!!
K receptu,je skvělý a patří mezi první hrníčkové recepty které vyšli u nás.Tento recept vyšel v 70 letech minulého století v Knihovničce Květy.Tenkrát se tu prodávala jen plnotučná hořčice ve skle s plastovým víčkem.Obsah byl necelé 2 dcl.Kdybych známkoval dal bych dvě jedničky ,za recept a za nápad šáhnout pro dobrotu do minulodti.DÍKY.
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuužžžžžžžžžžžžžž se pečeeeeeeeeeeeeee!Pak napíšu,jak se bábovka povedla.Slaví se moje narozky,večer budem slavit.Komentář brzo přidám.Zatím je všechno o.k.
dobry den, meme doma taky alergii na mleko, muzete ho nahradit vodou neni to v zadne buchte poznat
Děkuji Jarce L za dodatek v komentáři. Můj syn, kterého kojím je zřejmě také alergický na mlíko, tak hledám, co bych si mohla udělat za dobrotu. Zkusím to takto nahradit a už se moc těším!
Chtěla jsem ještě dodat, že je výborná i pro ty co mají alergii na kravské mléko jako můj syn. Nahrazuji pohankovým mlékem (Zajíc) a vůbec to nepoznáme na chuti ani kvalitě této skvělé bábovky.
Musím se přidat i já s chválou. Vážně výborná a rychlá bábovka. Miluje ji i můj dvouletý prcek. Děkuji za skvělý recept. Pekla jsem asi 45 minut na 170 stupňů.
Můžu se jen zeptat, na kolik stupňů se peče?
Můžu jen dotaz, na kolik stupňů se peče?
mooc dobra a hlavne jednoducha. Dopadla vyborne a vsichni jsme si moc posmakli.. :-)
tOTO JE KLASICKÁ BÁBOVKA, KTEROU PEČU ASI 30 LET JE RYCHLÁ A VLÁČNÁ DOBŘE SE PEČE I ZAČÁTEČNÍKŮM. jE DOBRÁ, KDYŽ SE DO NÍ MÍSTO KAKAA PŘIDAJÍ SEKANÉ OŘECHY NEBO ROZINKY
Bábovka dopadla opravdu výborně, jako jedna z mála mi nevytekla z formy či nenabyla na různých místech jinak :o) (po vyklopení se s ní dalo točit jak s káčou jak byla zespodu hrbolatá) . Mňam
diky za recept - hledal sem na ni recept bez vazeni - je super. - znam ji a mam ji moc rad - ty dve testa micham v 5-ti vrstvach ;)
Právě jsem jí hodil do trouby... už se těším, mám doma 4 holky - pěkný mlsny... :o)) Jsem zvědavý.
V nedeli ji budu pict,jsem zvedava.
Ahoj Andrejko, dneska jsem buchtici upekla a je fakt výborná. Zdraví tvoje kolegyňka z porodnice Zuzka
Byla vynikající.
Jednoducha, rychla, vyborna i pripalena;-) Mnam!
Bábovka byla naprosto úžasná, moje nejlepší v životě. Pekla jsem jí ve staré smaltované formě po mamince a měla jsem strach, jestli půjde vyklopit. Šlo to bezvadně, byla jako vysoustruhovaná. Moc dík za recept.
vypada dobre, ale uz ji pecu hodinu a pul...tak nevim, zda jsem neudelala testo priliz ridke...
k vánocům jsem dostala silikonovou formu na bábovku tak jsem jí hned vyzkoušela na této bábovce a je fakt vynikající.ještě jsem tam přidala lžíci medu a je MŇAM!!!
XY,když opovrhujete recepty druhých, zkuste dát své vlastní. Pak uvidíme. A jak je vidět, celý národ ji nezná a já jsem moc ráda, že ostatním chutná. O tomhle tyhle stránky totiž jsou-o výměně receptů a zkušeností pro všechny-jak začínající tak pokročilé.
Tuhle bábovku snad zná celý národ, co je to za novum, to tady musí být samí začátečníci
Já takový nepečící tvor jsem překonala vrozený odpor k pečení moučníků a upekla.....sežrala......a nic nenechala :-)))) Fakt skvělá, oceňuju jednoduchou přípravu, kde nezašpiním moc nádobí a buchta není suchá. Andrejko, dávám 1*
Před třemi dni jsem babovku upekla a ještě nyní je krásně vláčná a moc dobrá. Děkuji za recept
S tou čokoládou je to moc dobrý nápad, určitě vyzkouším :-) Jsem ráda, že vám bábovka chutná.
Zkusila jsem do těsta přidat rozlámanou čokoládu (čokoládové figurky,které u nás nikdo nechce jíst). Kakao jsem už nedávala. Výborné, doporučuji! Teď to dělám hlavně takto (figurek mám ještě hodně v zásobě a už vím, jak se jich zbavit:-)
Rychlá, nenáročná na čas. Chutnala všem!!!
Výborná! Vláčná a rychlá. Všem nám moc chutnala!