• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Olejová bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olejová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze tří bílků. Potom stejným nástrojem rozmícháme mouku, moučkový cukr, vanilinový cukr, žloutky, olej a mléko. Ke konci přidáme prášek do pečiva a úplně nakonec lehce lopatičkou vmícháme sníh.
2
Vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě cca 200 °C po dobu 40-45 minut.Možno do poloviny těsta vmíchat kakao nebo jemně mletou kávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Bábovka olejová

Bábovka olejová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 3. 3. 2017 18:44

    Tak nevím teda...jenom jedna decka oleje a mléka? doufám, že je to překlep, tak jsem dala od každého hrneček. a 200° je moc, protože bábovka začala po deseti minutách černat :-/ po 30 minutách jsem jí vytáhla, tak jsem zvědavá, jestli je vůbec hotová. Měla jsem péct jinou :(

  • Lenka Kristová | 1. 11. 2007 19:51

    Když se forma vysype místo moukou strouhankou, je bábovka zhora krásně křupavá.

  • Kateřina Toboláková | 1. 11. 2007 08:49

    No tak jsme na to přišla !! Všem moc děkuji !Dělala jsme bábovku znova a pořádně jsem jsem vymastila formu a pak po upečení jen obrátila a šla hned sama.. Děkuji..

  • Linda Klein | 26. 10. 2007 12:35

    Katko, pecu uz 30 let a jeste nikdy se mi nestalo, ze by se babovka nevyklopila. Formu dukladne vymazu maslem a vysypu hladkou moukou (nekdo pouziva polohrubou, ale mne se hladka mouka osvedcila). Po vytazeni z trouby necham chvili vyhladit a pak lehce "prejedu" spejli kolem okraju babovky, stejne tak kolem stredu babovky. Pak babovku krasne vyklopim (testo je naprosto neporusene). Drzim palce, at jste priste uspesnejsi :-))

  • Tereza J. | 26. 10. 2007 10:25

    Katka, možno ste formu zle vymastili. Ak vám na budúce nebu chcieť bábovka von, po vybratí z rúry ju postavte na utierku namočenú do studenej vody. Chyžte utierkou aj boky formy. Vznikne para a bábovka sa pekne uvoľní. To platí aj pre koláč na plechu, ak mastíte plech a koláč nechce von.

  • Di | 26. 10. 2007 07:17

    Katko, možná bábovku vyklápíte brzy po vytažení z trouby. Je potřeba počkat, až se těsto "pustí" okrajů nádoby. Bábovku (nebo) dort vyndám z trouby, položím třeba na větší hrnec nebo sítko, aby zespoda měla přístup chladnějšího vzduchu, a přehodím pečícím papírem nebo utěrkou. Počkám, až se těsto odchlípne od okrajů. Pak už můžete vyklopit kdykoliv. Už mě sice tady někdo za tento postup kritizoval, že prý bude těsto mokré, ale není to ani trochu pravda - vždyť přece musím bábovku dobře propéci. Je to osvědčený postup, který jsem se naučila od manželovy maminky.

  • Lenka Kristová | 25. 10. 2007 23:52

    Kateřino, já po upečení na horkou formu položím mokrou utěrku a nechám 10 minut, vyklopit pak jde vždy.

  • Kateřina Toboláková | 25. 10. 2007 20:39

    Mám dotaz !! Tuto bábovku jsem dělala, ale nepovedla se mi, prostě těsto bylo výborné, ale když jsem jí vyklápěla s formy, tak se mi vyklopila jenom jedna půlka. A to se mi stalo už tak dvaktrát, neví te někdo čím to může být ?? Jsem s toho docela nešťastná, předem děkuji:o))

  • jolana matejovská | 9. 6. 2007 07:50

    je opravdu dobrá všem v práci chutnala

  • Eva | 28. 2. 2006 00:53

    nahodou babovka je vyborna...delam ji uz nekolik let.

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 08:01

    Proč někdo zase blbne a aniž by tento recept zkusil, hned dává trojku ? Nedovedu to ppochopit....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Nivové placičky

Nivové placičky

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
62
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact