• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Olade
Napište svůj komentář k receptu

Olade

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olade
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 15
      g droždí
    • 5
      ks jablka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
V teplém mléce rozmícháme cukr, sůl a droždí, vlijeme do přesáté mouky, přidáme máslo, vejce a vše důkladně promícháme. Těsto přikryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme vykynout. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky a těsně před pečením je zamícháme do vykynutého těsta. Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kousky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme sypané cukrem a skořicí, s medem nebo zavařeninou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaja | 13. 1. 2012 08:35

    Toto nám dělávala maminka, když jsme byli malí...to už je skoro 30 let....no to teda už pamatuju. .. :-\ Mohli jsme se po tom utlouct. Tak Jsem ráda že ten recept jsem našla. Mám to v plánu udělat mým dvěma dětem..... a samozřejmě mě taky.

  • jitka | 15. 10. 2011 23:24

    :-D

  • recepty73
    recepty73 | 11. 10. 2011 19:08

    ...do těsta navíc přidávám rum :-P ;-)

  • Dana | 16. 9. 2011 21:14

    :-) Asi malo byť napísané :lyžicou namočenou do oleja -to by šlo. :-)

  • Hela - | 7. 1. 2008 14:09

    Já jablka do těsta nemíchám, ale naleju do lívanečníku trochu těsta, přiklopím plátkem jablka a na to znovu naleju těsto. A jen poznámečka. Nevím, jak je to správně, ale v mezinárodní kuchařce se to jmenuje Oladě (s háčkem)

  • Iva Šubrtová | 27. 10. 2005 10:10

    U tohoto receptu mě zaujal nejen název, ale hlavně to, že mokrou lžící vykrajujeme kousky těsta a dáváme na rozpálený olej. Já osobně bych to s tou mokrou lžící nezkoušela, protože voda a rozpálený olej není rovna nejlepší kombinace. Jinak to ale určitě vyzkouším, myslím si, že to bude výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablka Máslo Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Výborný losos

Výborný losos

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

72
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Okurky
Okurky
Okurky s mrkví
Okurky s mrkví
Okurky ve vinném octě
Okurky ve vinném octě
Olejová bábovka
Olejová bábovka
Olejová bábovka s kakaem
Olejová bábovka s kakaem
Olejová bábovka VII.
Olejová bábovka VII.
  • Recepty.cz
  • Olade
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact